Trīs žēlsirdīgi vīri Līgo dienā ar tramvaju uz zoodārzu atved sivēnu
Publicēts 28. jūnijā, 2010.
Līgo dienā Rīgā trīs vīrieši apžēlojušies par nokaušanai paredzētu sivēnu, un mazo ruksi ar tramvaju aizveduši uz Rīgas zoodārzu, kur tas tagad kļuvis par pastāvīgo iemītnieku.

Līgo dienas pēcpusdienā Rīgas zoodārza dienesta vārtus piesardzīgi pavēra savdabīga kompānija - trīs stalti puiši un sivēns, nra.lv informēja Zoodārza informācijas dienests. Puiši, acīm redzami, bija iedzēruši, bet sivēns rātni tecēja piesiets saitītē.

 

Kā norāda zoodārza speciālisti, puiši sivēnu nopirkuši, lai Līgo vakarā mielastu ar ceptu cūculēnu bagātinātu, bet skaidrā prātā nevienam neesot bijis drosmes ruksi nokaut. Iedzēruši pa mēriņam, bet, jo vairāk dzerts, jo vairāk ugunsūdens sirdi mīkstinājis un sivēns mīļāks kļuvis. Vārds pa vārdam un izlemts cūku amnestēt un nogādāt uz zoodārza "Lauku sētu". Tā kā Ceļu policija pie auto stūres dzērimā sēsties neiesaka, brašie vīru sējuši savu vedamo saitītē un kāpuši tramvajā, kur šajās svētku dienās biļetes nebija jāpērk ne cilvēkiem, ne suņiem, ne arī sivēniem.

 

Tā nu sivēns, kurš izrādījās sieviešu dzimuma, tika pieņemts zoodārza dzīvo eksponātu pulkā, lai pēc vakcinēšanas un oficiālas reģistrēšanas sāktu pildīt savus cūkas pienākumus "Lauku sētā", kopā ar trīs tur jau mītošajiem sugas pārstāvjiem. Tā kā jaukā sivenīte zoodārzā ieradās 23.jūnijā, vienbalsīgi lemts tai dot vārdu Līga.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: